Spis Møllergade

Spåneriet har designet og udarbejdet plantekasserne
6. september 2019 - Eva Kristina Mi...

Spis Møllergade

Bærbuske, krydderurter og skønne, grønne farver har hele sommeren præget Møllergade. Og det er slet ikke slut endnu, selvom kalenderen står på efterår.

Der er netop sat endnu flere plantekasser op i Møllergade. Plantekasserne er specialbyggede af virksomheden Spåneriet, og de er bygget, så de passer til Møllergades forløb. 

Charlotte Franke, leder af OmrådeForums Grønt og Blåt-gruppe, er i fuld gang med at plante de sidste kasser til med blåbærbuske, mynte, små æbletræer og andre planter:  

-Nogle gange tænker man, at planter er planter. Men planter kan have andre formål; nogle er gode til at tiltrække insekter, nogle kan spises, andre har helbredende egenskaber. Vi har overvejende valgt spiselige planter, fordi der er mange restauranter i den ende af byen, forklarer Charlotte Franke.

Hun håber, at plantekasserne - og især det spiselige indhold - vil inspirere byens borgere til at tage madpakken under armen og slå sig ned i Møllergade:

-Nogle steder bliver kasserne suppleret med bænke, så man kan sidde og nyde sin mad med et drys fra planterne i kasserne, uddyber Charlotte Franke.  

Selvom ikke alle planterne bliver spist, mener Charlotte Franke stadig, at de tjener et formål:   

-Det er altid dejligt med noget grønt i vores by. Det skal se pænt ud, og så gør det ikke noget, at det også smager godt, siger Charlotte Franke. 

 

Der er indgået et samarbejde mellem Foreningen Ribers Gård og Liv i min by. Det betyder, at Foreningen Ribers Gård passer planterne og sørge for, at plantekasserne er med til at fremhæve Møllergades særpræg.