Offentlig kunst – mener du en skulptur?

Henning Harder viste rundt i Ribers Gård
17. august 2016 - Anna Pia Holmgaard

Offentlig kunst – mener du en skulptur?

I denne uge var to dygtige kvinder på besøg i Svendborg og fik input til ny kunststrategi - og en del kaffe.

Stenka Hellfach og Ulrikke Neergaard fra bureauet Somewhere blev klædt på af bl.a. kunstgruppen med ny viden om Svendborgs historie, kultur og sjæl. Det hele skal munde ud i en kunststrategi for bymidten, for den offentlige kunst skal også turde udfordre grænserne – og den skal fungere præcis i Svendborg-sammenhæng.

             - Her er masser af viden, et stort forarbejde og et meget rigt kunst- og kulturliv. Det er optimale rammer for at skabe en god strategi der er givende og meningsfuld og som er med til at binde by og havn sammen, siger Stenka Hellfach.

Og for lige at svare på det første: Nej, offentlig kunst er ikke bare en statue, en skulptur eller farvede sten, der ligger på nye måder i vejen – hvis man nu skal karikere en smule:

- Næsten tværtimod. Men hvis det er det, der giver mening, så ja. Nu tager vi i første omgang alle indtrykkene med hjem, finder ud af, hvem der er at samarbejde med i byen, der vil og kan bidrage til en stærk og fremsynet strategi – og så glæder vi os meget til at besøge byen igen i september, siger Ulrikke Neergaard.

I slutningen af september - helt præcist 22. september -  er det meningen, at de to holder et offentligt inspirationsoplæg i SAK-regi, hvor temaet er præcis kunst og byrum. 

Samarbejdet mellem Liv i min By og Somewhere er finansieret af Statens Kunstfond.