Nye spændende, grønne aktiviteter i 2020!

Grønt siddemøbel i Hulgade
19. marts 2020 - Dicte Frost

Nye spændende, grønne aktiviteter i 2020!

Grønt og Blåt arbejdsgruppen, under Liv i Min By, har udviklet en handleplan for 2020 – spækket med nye grønne aktiviteter og installationer! Onsdag den 19. februar 2020, blev handleplanen godkendt af OmrådeForum, hvilket giver startskuddet til, at projekterne kan sættes i gang.

2020 er sidste og afsluttende år for områdefornyelsesprojektet Liv i Min By. Derfor har Grønt og Blåt gruppen lagt de sidste – og ekstra mange – kræfter i, at udforme spændende projekter, der skal foldes ud det kommende år. Aktiviteternes overordnede formål er at forskønne Svendborg midtby til glæde og gavn for beboere, erhvervsdrivende og besøgende.

Nogle af de tiltag, som du og Svendborg midtby kan glæde sig til i 2020, er:

Møllergade (fra Lille Torv til Danske Bank) vil blive udsmykket med blomster. Lygtepælene vil få hængene blomsterkurve og der vil blive opsat en cirkelformet blomsterkumme rundt om træet på hjørnet af Møllergade og Klosterstræde.

Gågaden vil få et grønt velkomst knus. Mod nord vil gågaden i Møllergade blive forskønnet med en grøn indgangsport. Porten vil ikke hvælve sig ind over gaden, men vil i stedet fylde i højden og der vil blive eksperimenteret med klatreplanter, som f.eks. humle, vin eller kiwi.

I juni vil Luna Park Scenekunst invitere til en performance gåtur – en sensorisk oplevelse, der iscenesætter Linjeparken, Plantevæggen og Mølledammen samt udvalgte stop derimellem. Performancen vil vise Grønt og Blåts projekter frem, gennem en eventyrlig og spændende fortælling for alle aldre.

I august vil Grønt og Blåt gruppen i samarbejde med Kulinarisk Sydfyn dække op til en langbords-fællesspisning i Møllergade. Fællesspisningen skal fejre færdiggørelsen af ’Den Grønne Gade’ i Møllergade. Menuen vil inkludere råvarer og krydderurter, som vokser i Møllergades plantekasser.

Du kan følge med i projekternes udfoldelse her på Liv i Min By Hjemmesiden. Facebook og Instagram vil også byde på løbende opdateringer.