Julemagien opstod midt i travlheden

Julerier på Lille Torv
19. december 2019 - Eva Kristina Mi...

Julemagien opstod midt i travlheden

En gran- og glimmerpyntet fe med julestjerne i håret, eventyrlige fortællinger og et pusterum midt i julehandlen - Anne Kjær Wæhrens fra Kære Teater har med økonomisk hjælp fra bylivspuljen netop afviklet det, hun kalder “julerier”.

I en af årets travleste weekender målt på antallet af indkøbsposer og hektisk aktivitet på betalingsterminalerne, har handlende i Svendborg bymidte haft mulighed for at få en smule julestemning serveret. 

-Julen er en travl tid. Der skal købes gaver, vi skal lave julekonfekt og julemad og alle mulige andre ting. Julehyggen fordufter tit, og jeg ville derfor bringe et magiske pusterum ind i den travle tid, som julen også er, siger Anne Kjær Wæhrens. 

I weekenden den 14.-15. december gik Anne Kjær Wæhrens rundt i Møllergade klædt ud som fe med en julestjerne i håret og en kappe pyntet med gran og julekugler, hvorefter hun trak publikum med hen til scenen på Lille Torv.

-Jeg har serveret en jule-hyggestund lige dér, hvor der har været allermest pres på, fortæller Anne Kjær Wæhrens om det, der kan beskrives som en fortælleforestilling med fokus på det levende ord.  

På Lille Torv fik publikum serveret varm kakao, mens Anne Kjær Wæhrens fortalte en julehistorie, hun selv har forfattet: 

-Min julehistorie er skrevet med udgangspunkt i de fortællinger, jeg husker fra min egen barndom. Det er fortællinger, der handler om magi, stemning, nisser og forventninger til jul, fortæller Anne Kjær Wæhrens.

Anne Kjær Wæhrens er glad for, at så mange borgere - både børn og voksne - i løbet af weekenden tog sig tid til at tage dele i julerierne og lytte til hendes fortælling: 

-Det at fortælle for folk skaber en stemning, og det bringer folk et fælles sted hen. Det er som at tage på en rejse med hinanden. Vi bliver suget ind og opslugt i fortællingens univers og glemmer for en stund alt det, vi skal nå og kan være fuldt ud til stede og nærværende og bliver på den måde bragt tættere på hinanden, fortæller Anne Kjær Wæhrens som håber, at hun kan gentage projektet i en eller anden form næste år.