Gåtur i byen

4. oktober 2017 - Anna Pia Holmgaard

Gåtur i byen

Den grønne gruppe i områdefornyelsen Liv i min By har været aktive – med grønne vægge, mikropark, mølledam og en linjepark på vej.

Efteråret nærmer sig, så vil man have et kig på Svendborg, mens der stadig er lidt varme i solstrålerne, så er der en chance d. 6. Oktober sidst på eftermiddagen. Gruppen har taget et lille navneskifte fra ’Grønt og Blåt’ til ’Liv i byens oaser’ og  hører til i regi af områdefornyelsen Liv i min By. Arrangementet begynder kl. 17 ved Mølledammen, hvor leder af gruppen, Charlotte Franke fortæller om tanker og idéer bag siddemøbler, springvand, beplantning ved dammen, der er blevet til et yndet opholdssted, fortæller hun også:

-Alle slags mennesker kommer forbi – lige fra folk på picnic til studerende eller andre, der sidder ned og nyder en solstråle, siger hun. Lone Møller ligeledes med i gruppen får også ros med på vejen:

-Hun er vores søde pedel, og gør en kæmpe indsats for at engagere folk, der bor hernede til at holde tingene pæne og ordentlige. En del af formålet var at skabe nyt ejerskab til Mølledammen og gøre det til en oase, man havde lyst til at bruge. Det er lykkedes.

Ud over Lone Møller er ’plante-ekspert* Helle Feldingberg Nielsen i gruppen, Dorte Hoff, der bor midt i området i Munkegården og biolog ved Svendborg Kommune, Nicolai Wøldike Schmidt.

Turen går videre til Linjeparken og på vej fortæller man om de grønne vægge/hængende haver ved stationen, hvor der i foråret kom nyt liv til cykelskurene til stor glæde for forbipasserende og indtrykket af Toldbodvej.

-Linjeparken er vores seneste projekt, og vi er ikke færdige før til foråret. Men vi vil alligevel gerne fortælle om tankerne bag og hvilke kvaliteter, vi forventer, den vil bringe til området ved havnen, siger Charlotte Franke.

Den lille festlighed fejrer, at Svendborg i det ellers slidte område mellem havn og bymidten er blevet lidt grønnere, lidt hyggeligere og ikke mindst, at det er blevet så vel modtaget af beboere og gæster.

-Det har været en stor og positiv overraskelse, hvor meget folk sætter pris på de grønne indslag i byen og det giver os jo mod på mere.

Der bliver undervejs budt på lidt at spise og drikke som Kulinraisk Sydfyn står for og sponserer.