Byliv: Børn bygger hule

Billede fra Dansk Hulebyg
21. juli 2019 - Eva Kristina Mi...

Byliv: Børn bygger hule

Lørdag d. 27. juli kl. 10.00-17.00 kan børn og barnlige sjæle være med til at bygge en arkitekttegnet hule ved Linjeparken i Svendborg.

Det er DANSK Hulebyg og Spåneriet, der arrangerer den gratis workshop. Deltagende børn vil få kyndig hjælp til byggeriet af professionelle hulebyggere og snedkere. 

Et af formålene med hulebyggeriet er at vække begejstring for de mange muligheder, der er for at opleve naturen og udelivet på. Derudover håber Barbara Brostrøm Laumann fra Spåneriet, at børnene får en smagsprøve på, hvad det gamle håndværk, snedkeri, kan: 

-Det er snedkeri på begynder-plan. Vi arbejder med tommestok, sav, hammer og søm. Men der er mange børn, der aldrig har prøvet at bygge noget som helst, og den oplevelse vil vi gerne give dem, forklarer Barbara Brostrøm Laumann fra Spåneriet, der har værksted på Frederiksø. 

Det er to arkitektstuderende fra Svendborg, Louise Frandsen og Frederikke Hansen, der tegner hulen. Den færdige hule bliver en fast del af Linjeparken (området mellem busterminalen og Fremtidsfabrikken), og forhåbentlig kommer den til at fungere som et opholds- og legested for børn: 

-Jeg tror og håber, at de børn, der har været med til at bygge hulen, får en god oplevelse af fællesskabet ved at bygge sammen, også på tværs af aldersgrupper, siger Barbara Brostrøm Laumann. 

Af hensyn til det rejsegilde, der naturligvis skal finde sted i løbet af workshoppen, kan man tilmelde sit barn ved at sende en mail til spaaneriet@hotmail.com. 

Workshoppen er støttet af bylivspuljen under Liv i min By. Har du også en idé til en aktivitet, der kan skabe liv i byen? Læs mere om mulighederne for at få støtte. 

Læs mere om hulebygger-workshoppen.