Arkitekturprisen 2018

Munkestræde, Svendborg Kommunes arkitekturpris 2018
5. oktober 2018 - Jesper Jose Petersen

Arkitekturprisen 2018

Ved et flot arrangement på Ollerup Efterskole fik Liv i min By og NOAA Architects overrakt Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2018 for omdannelsen af Munkestræde.

Vi er svært stolte over at have modtaget Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2018 for ombygningen af det lille Munkestræde

Og så skal der selvfølgelig takkes lidt. Tak til Arkitekturkomitéen og Tak til NOAA Architects der leverede et originalt og rigt skitse-projekt. Og tak til Sanne Dalby der bl.a. sammen med vores dygtige praktikanter Frederikke Sølund og Nadia Jørgensen fik omformet skitseprojektet til det projekt det er i dag. Og tak til Stougaard anlæg og pleje, der med stor omhu fik lagt klinkerne i de rette mønstre.

Tak til OmrådeForum der valgte at følge projektet helt til dørs. Og tak i øvrigt til alle jer derude der har taget godt imod projektet. Vi er klar over, at vi har sat barren højt og håber at kunne levere flere projekter, der gør sig fortjent til hædersbevisninger og generel ros.

Og så lige et uddrag fra arkitekturkomitéens begrundelse "Betinget af klimaændringer holder hovedparten af trappens trin sig fri fra strædets huse, og giver plads til lavereliggende vandtrappe i begge sider.Denne frisætning kombineret med, at hvert trin opleves som en repetition af selvstændige teglskiver  på en måde, som kan ligne de løse stenskiver i en tøbrudsfoss på en norsk fjeldside - tilsigtet eller ej, så er det en smuk inspiration at tænke på i en sydfynsk bygyde."

Læs mere om projektet her og find flere billeder her og se om du kan finde tøbruds-fossen.